ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazuji všech 8 výsledků

Filtrovat

Koucha Yabemura Benifuuki Premium

370 730 

Ringtong (SFTGFOP-1-china, organic), DJ-44/22

195 390 

Teesta Valley (FTGFOP-1-china), lot no. DJ-73/22

195 390 

Puttabong Flowery (SFTGFOP-1-china-organic in conversion), lot no. DJ-65/22

170 335 

Selimbong Spring Blossom (FTGFOP-1-clonal, organic), DJ-15/22

440 865 

Margaret’s Hope (FTGFOP-1-china), lot no. DJ-32/22

195 385 

Rohini Jethi Kupi White, lot no. Ex-8/22

395 11111 

Mim (FTGFOP-1 – organic in conversion), lot no. DJ-6/21

310 620