ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 12. z 22 výsledků

Filtrovat

Arya Tara Golden Tips

260 515 

Himalayan Snow White, lot no. Ex-1/23

255 11111 

Arya Diamond (organic), lot no. EX-09/23

295 1080 

Kalapani Barsha, lot no. Kp-23/22

190 370 

Singbulli Flowery (SFTGFOP-1-china, organic), lot no. DJ-3/24

270 530 

Lakyrsiew Highland First Flush, lot no. BD-6/24

250 490 

Qi Lai Qin Shin Gao Shan Hong Cha “Honey Black”

410 

Seeyok Golden Sapphire (SFTGFOP-1-clonal, organic), lot no. DJ-65/22

430 850 

Pathivara Maojung

220 435 

Lingia (FTGFOP-1-china, organic), lot no. DJ-2/23

385 760 

Singel Golden Bloom (FTGFOP-1-clonal, organic), lot no. DJ-40/23

325 640 

Dong Ding Hong Cha

295 11111