ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazuji všech 8 výsledků

Filtrovat

Tezumi Dento Hon Gyokuro Saemidori Yame

950 

Shupping Temomi Tsuyuhikari Shizuoka

900 

Tokushima Awa Bancha

290 11111 

Bancha Kagoshima

295 

Otoyu Goishicha

900 

Hatsumukashi

720 

Gyokuro Kamenoyowai

730 

Miyako-no-shiro

950