ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 55 výsledků

Filtrovat

Bancha Kagoshima

295 

Tokushima Awa Bancha

290 11111 

Gyokuro Matsu no midori

440 

Nobeoka Kamairi Tamaryokucha, 3rd Prize Winner

435 

Gyokuro Saemidori Shibushi

415 

Takeo Mushisei Tamaryokucha, 3rd Prize Winner

410 

Jin Gyokuro

385 

Yama no Sencha Okumidori

385 

Sencha Saemidori Premium

385 

Kamairi Tamaryokucha Kouju Premium

375 

Fukamushi Chiran Sencha Saemidori Premium

375 

Kabuse Yabukita Midori

375