ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 23 výsledků

Filtrovat

Tokushima Awa Bancha

290 11111 

Bancha Kagoshima

295 

Gyokuro Matsu no midori

440 

Kirara Kabuse Yabukita

545 

Aya-no-mori

560 

Gyokuro Fuuki

560 

Kirishima Matcha Midori

575 

Tezumi Ryokawachi Sencha Yabukita

600 

Tezumi Kabuse Okumidori

600 

Shupping Temomi Yabukita Shizuoka

625 

Ikuyu no tomo

665 

Seion no Tsuki

665