ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 78 výsledků

Filtrovat

Sencha Kagoshima Natsu no Kaori

175 

Yama no Sencha Okumidori

315 

Sencha Yabukita Miyazaki

190 

Gyokuro Saemidori Shibushi

490 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

295 

Ikuyu no tomo

585 

Gyokuro Okuyutaka

280 

Kabuse Saemidori Kagoshima

255 

Sencha Meiryoku

210 

Genmaicha

310 

Gyokuro Fuuki

525 

Sencha Kirishima Midori no Sendo

225 

Gabalong

250 

Gyokuro Yabukita Kirishima

250 

Gyokuro Matsu no midori

410