ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 70 výsledků

Filtrovat

2021 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Long Zhu

90 

Sencha Haruna29

275 

Hanaka Kuki Hojicha

420 

Čajová sada Fujisan v originálním šátku

1200 

Kabuse Yabukita Midori

375 

Sencha Koushun

290 

Sencha Yamagiri no Yame

285 

Genmaicha Matcha Iri

275 

Kirara Kabuse Yabukita 3rd Prize Winner

545 

Gyokuro Saemidori

290 

Gyokuro Yabukita

290 

Sencha Zairai

265