ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 67 výsledků

Filtrovat

Tezumi Akogare Shincha Yabukita

600 

Shincha Asanoka Hiwaki

270 

Aracha Saemidori Kirishima (organic)

330 

Fukamushi Sencha Chiran Saemidori Premium

335 

Ryokawachi Kabu Shincha

400 

Taoyuan Ming Qian Cui Lu Cha

525 1040 

Kabuse Yabukita Kirishima

245 

Gyokuro Yame

395 

Gyokuro Ujitawara

395 

Gyokuro Shibushi “Shinrinyoku”

600 

Asahina Gyokuro Premium

680 

Tinjure Pearl Green tea

170 1600 

Genmaicha Matcha Iri

275 

Shupping Sencha Tenryu Tezumi

350 

Sencha Tenryu Tezumi, Silver prize winner

495