ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 24 výsledků

Filtrovat

Gyokuro Saemidori Shibushi

415 

Gyokuro Matsu no midori

440 

Fukamushi Chiran Sencha Saemidori Premium

375 

Yama no Sencha Okumidori

385 

Bancha Kagoshima

295 

Aracha Saemidori Kirishima

370 

Kabuse Yabukita Midori

375 

Sencha Saemidori Premium

385 

Jin Gyokuro

385 

Mo Li Chun Hao

170 335 

Schvitobauri Wild Green tea

230 450 

Tai Mu Mo Li Long Zhu

295 585