ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 16 výsledků

Filtrovat

Taoyuan Ming Qian Cui Lu Cha

550 1645 

Anji Baicha

265 

Qiangdao Hu Long Jing AAA +

375 

Qiangdao Hu Long Jing AAA

365 

Zhejiang Zi Sun Mao Feng

240 455 

Tezumi Gyokuro Tsuki No Shizuku

1100 

Pathivara Maojung

220 435 

Spring San Xia Bi Luo Chun

365 720 

Tokushima Awa Bancha

290 11111 

Ye Fang Bi Luo Chun

465 1500 

Schvitobauri Wild Green tea

230 450 

Bancha Kagoshima

295