ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 82 výsledků

Filtrovat

Sencha Inaguchi Honyama

280 

Sencha Okumidori Honyama

290 

Sencha Musashikaori Honyama

280 

Gyokuro Saemidori Shibushi

375 

Temomi Yokoyama Kamairicha Yabukita

370 

Kamairicha Yamatomidori

280 

Kamairicha Koushun

290 

Kamairicha Denshou Premium

285 

Kamairicha Denshou

225 

Kukicha Nunosawa

370 

Tezumi Kabuse Okumidori

600 

Tezumi Kabuse Tsuyuhikari

650