OOLONG – čaj polozelný či částečně oxidovaný.

Otrhané lístky procházejí procesem zavadání, rolování a oxidací, která je však v různých fázích přerušena (přechod mezi zelenými a černými čaji) zahřátím. Tato skupina čajů je velmi pestrá a bohatá co do vzhledu, charakteru a chuti, čaje se pohybují na škále od velmi světlých a jen jemně oxidovaných, zelinkavých a rolovaných do drobných kuliček po čaje poměrně tmavé, silně oxidované, velkolisté, které se svou chutí a charakterem přibližují čajům černým. Po zpracování často dochází k jejich finálnímu dopékání, které jim dodává atraktivní charakter a hloubku. Nejznámější polozelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současnosti se však exkluzivní čaje produkují také na Tchajwanu, v Thajsku či Vietnamu, ale pokusy o jejich výrobu jsou dnes běžné ve všech oblastech čajové produkce.
Tato skupina čajů je ve svém výrazu velmi pestrá, najdete zde čaje lehoučké, s květovými tóny i čaje plné, hutné, v chuti silné a těžší se zemitými, dřevitými či pečenými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 69 výsledků

Filtrovat

Autumnal Cui Feng Chin Shin Oolong – “Tien Xiang”

310 

Bhihhakocha Koushun Asa Iri

285 

Bhihhakocha Saemidori

315 

Winter Pinglin Jin Shuan Baozhong Oolong – Qin Xiang

335 11111 

Shimen Shui Xian Hong Bei Oolong

450 

Hehuangshan Winter Chin Shin Oolong

450 

Shimen Dong Fang Mei Ren “Oriental Beauty” Oolong – competition grade

595 1740 

Shimen Tie Guan Yin Traditional Oolong

460 1350 

Pinglin Wu Yi Oolong – Qin Xiang

325 

Li Shan Chin Shin Gao Shan “Mi Xiang” Oolong

460 

Spring Cui Feng “Qin Xiang” Gao Shan Oolong – competition grade

450 

Cui Feng Bao Zhong ” Fan Zhang” Oolong

395