OOLONG – čaj polozelný či částečně oxidovaný.

Otrhané lístky procházejí procesem zavadání, rolování a oxidací, která je však v různých fázích přerušena (přechod mezi zelenými a černými čaji) zahřátím. Tato skupina čajů je velmi pestrá a bohatá co do vzhledu, charakteru a chuti, čaje se pohybují na škále od velmi světlých a jen jemně oxidovaných, zelinkavých a rolovaných do drobných kuliček po čaje poměrně tmavé, silně oxidované, velkolisté, které se svou chutí a charakterem přibližují čajům černým. Po zpracování často dochází k jejich finálnímu dopékání, které jim dodává atraktivní charakter a hloubku. Nejznámější polozelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současnosti se však exkluzivní čaje produkují také na Tchajwanu, v Thajsku či Vietnamu, ale pokusy o jejich výrobu jsou dnes běžné ve všech oblastech čajové produkce.
Tato skupina čajů je ve svém výrazu velmi pestrá, najdete zde čaje lehoučké, s květovými tóny i čaje plné, hutné, v chuti silné a těžší se zemitými, dřevitými či pečenými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 79 výsledků

Filtrovat

Spring Cui Feng “Qin Xiang” Gao Shan Oolong – competition grade

450 

Cui Feng Bao Zhong ” Fan Zhang” Oolong

395 

Pinglin Jin Shuan “Qin Xiang” Oolong

325 

Pinglin “Green Heart” Baozhong Oolong

240 480 

Qi Lai Jin Shuan Gaba Oolong

375 

Ming Jian Si Ji Chun Gaba Oolong

295 11111 

Lin Ching Jing Wu Yi Gaba Oolong

495 

Spring Ming Jian Si Ji Chun Oolong

230 

Bhihhakocha Takachiho

295 

Bhihhakocha Minamisayaka

320 

Spring Dong Ding Medium Roasted Oolong – Special

330 

Songbolin Si Ji Chun Mi Xiang Oolong

280